Sunday, February 27, 2011

WEDDING CARD....pink kaler!!

Cuti dis weekend, ku ajak b g tempah kad kawin, nun jauh di Rantau Panjang, semata2 nak cri kad kawen wangi yang murah..hehe. B macam biasa, ngikut je apa aku nak..yelah, dah aku yg drive, dia g bantai tido.huhu..sempat gak dia lelap tu, kuang asam tol..

Sambil drive, sempat lagi ku snap gambar..hehe

perjalanan jauh...





B take a nap at afternoon..so im driving





yeay..dah sampai sg golok! oops, nak g rantau panjang je.hehe





my vendor for wedding card invitation..jumpa dlm internet masa search utk kad kawen murah.hehe



kad yang ku pilih..terpaksa pilih pink sbb merah xde..hehe



diri ku tgh isi details on cards..


Dah setel sume, kali ni B yang drive balik. Panas terik, nak jalan pusing2 RP pun mmg dh tak larat, so decide nak balik rumah terus..kepala pun dah stat denyut2, konfemla nak kena telan panadol ini malam kalu taknak melarat..

okey, kad dah setel, tahniah muis...!!

Wednesday, February 23, 2011

MY NEW COLLECTIONS.....by abd jalil ali


Koleksi buku aku yg terbaru dari alaf 21, buku motivasi dr abdul jalil ali. Biasanya, aku baca rencana dia dlm majalah pesona pengantin dgn majalah sri dewi & keluarga. Tulisan dia best, ringan, santai, pasal khdpn seharian kita, pasal khdpn slps berkahwin, pasal keluarga.






tajuk2 buku pun catchy je..


Sbnrnya dh lama teringin nak dptkan koleksi buku ni tapi asik tertangguh je. Setiap kali baca artikel dia, nak beli, nak beli tapi x bli pun. Nak langgan2 ni leceh, nak kena pos borang la apala, senang g cri trus kat kdai buku je. Kesemua koleksi ni aku bli trus kat Kedai Buku Popular, KB Mall. Harga satu buku pun murah je, dalam rm13 - RM15.

Wpun penulis buku ni lelaki, tapi gaya bhs penulisan dia okla, senang nak faham n dia balance antara lelaki dn pompuan, x bias. Dalam buku dia pun bnyk nasihat berguna yg bleh kita apply dlm hdp seharian kita ni. Pendek kata, x rugila sbb koleksi buku ni, mmg akan kekal smpai bila2 n boleh dibaca berulang kali.





Thursday, February 17, 2011

OUTING + SHOPPING.....me n hubby!

Dah lama sgt tak g shopping n kuar berdua ngan B. Selalu aku n B sebuk keje, jmpa pun kejap2 je g makan area dkt2 rumah. Lgpun sejak tunang ni, ayah kurang bagi la kerap2 jmpa sgt..asik sound aku je, maleh la. kali ni g shopping cri brng hantaran la sket2. Dua ada dlm rm2k, crila mana yg jumpa n brkenan.

Pagi2 dlm kol 10, aku drive kete b, g ambik kat rumah dia. Both of us x sempat breakfast pun. Aku mmg dh tabiat kalu nk keluar, mmg x jamah breakfast kar umah atau nak g travelling mana2 ke mst x lalu nak makan. B pun sama jgk. Kira kitorang brunch trus la kat luar.

Destinasi pertama kitorang Kb Mall. Aku nak cri jam, n wedges yg dah survey awal2 aritu. Tapi alang2 g kat parfum punya section, lama la pulak tergendala kat situ. B nak cri CK Eternity for Men, tapi xde. Aku plak nak cri Moschino Glamorous, pun xde gak. Mode; frust...hmm. Mode B; bengang ngan aku sbb x setuju ngan pilihan parfum dia, Tommy Girl!

aku: B, syg x suka parfum bau manis...syg pening nnti. Syg suka bau yg ada keras2 sket!

Aku muncung. B diam!

Aku: Jomla g mkn, syg lapar gila dh ni...
B: Jom, B pun dh lapar..

Turun GF, mkn CRS jelah. B ok je, sbb ada faveret dia Pai Tee. Aku mcm biasala, ns ayam mmg faveret..



b yg kelaparan, trus makan...xde pung nak letak lauk n sayur mcm biasa.huhu



dah mkn bru ingt nak snap gambar..hehehe


lime juice with asam boi...my fave tp at dis place x sedap, pahit!


diriku tersenyum kekenyangan...

Siap makan kitorang sambung makan. Aku nak cri jam yg survey aritu. Ingt2 lupa dah mana kedai yg pi aritu. B suh jalan sorang dlu dia nak g perasap kemenyan jap..aktiviti wajib lps makan..Aku menyusur sepanjang laluan d ground floor tu smpai jmpa kedai jam.

Aku: Dik, kat mana jam Sheen Casio?
Salesgirl: Kat sini je kak sume..
Aku: Eh aritu kak ada tgk 3 jns yang tali besi. Dalam dia kaler merah, tapi muka dia besar sket. Yg ni kecik sgt.
Salesgirl: Dah xde stok kak..ni ada yg tali kulit, merah jgk
Aku: Eh cantiknya...meh cni akak nak try dulu...bla bla bla



diriku tgh mentry jam di tgnku....


Dipendekkan cite, dgn persetujuan B aku pun bli la jam tu..cantik sgt. Lagi cantik dr yg aku survey aritu. Bila pkai je mmg trletak elok je kat tgn aku. Tak sabar plak nak tunggu kawin sbb nak cpt2 pkai jam tu.hehehe



suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suka suuuuuuuukaaaaaa!!!

Okeh..sambung berjalan lagi. naik balik first floor g Vincci. Nak bli wedges yg dh survey n berkenan aritu. Ada! Yahuuuu...

Aku: Kak, ada saiz 6 tak?
SG: Xde dik, saiz 4 je ada..

Mana muat, kecik sgt, kalu saiz 5 leh ejas masuk lagi..huhu. Aku keluar dgn muka monyok...

Aku: B, xde saiz. Jomla g Parkson plak.

B drive kuar KB Mall trus menuju ke Parkson plak.

Aku: Kita bli barang B la plak. Barang syg nak sume xde. Kasut, handbag, parfum, sume xde.
B: Xpela, kita cari sume brng syg la dlu
Aku: Masalahnya sume brng yg syg nak, xde. Cri barang B la plak!
B: Ok sayang

Macam biasa la B singgah kaunter parfum. Set Moschino yg aku nak dia packing skali dgn Moschino Funny plak. Mmgla dua2 bau best tapi bajet la plak x cukup. Aku brkeras jgk nak set parfum merah ikut warna tema, lantak ah bau cane pung. Sbb dh nama parfum, mstla wangi je sume.

Dekat cni mcm nak ada konflik dah dgn B. Yela, dia tu xnak faham, dah brng yg aku xnak, x payahla bli lg. Dah berapa x aku nak ckp nak bli parfum tu kat Melaka. Alih2 dia g beli parfum yg bkn dia idam2kan..Aku rasa bersalah la jgk, tapi org laki ni shopping mana nak sama ngan org pompuan. dorang senang puas hati. Kita ni asik x puas hati. Hmmmmmmm....penat!

Ku pun dh penat! Sambung kat next entry jelah....

Wednesday, February 16, 2011

MAULIDUR RASUL.....di rumah nenek!

Masa: 8am - 10pm
Tarikh: 15 Feb 2011 / 12 RabiulAwal 1431H
Lokasi: Umah Nenek


Tahun ni tok ku go'ri wat kenduri maulud nabi di kg cherang hangus. Disponsor 2 ekor kambing oleh anaknya, tapi xde pics ms ayah n abg2 ku dok sembelih kambing sbb aku kuar g shopping ngan b.hehe..bknnya nak menolong, balik utk mkn shj. terima kasih..

balik ptngnya around 4, aku tukar bju pkai jubah, bwk brng n towel naik kete ngan B g umah tok. Aku mandi umah makcik je, pastu join skali meratah kopeh ayam percik. sedap plak percik kali ni, makcik mana tukang masaknya.hehe.

Malamnya bila org stat dtng, oh ya B pun dtng dgn ayah dia, pkai bju melayu ijau, kain pelikat pink..apala perosak fesyen sungguh b ni. ayah aku tok bilal tu pung tau nak matching bju melayu ngan kain pelikat dia time nak g masjid thee hehe..

Aku x tlng apa pung, tlng nyebuk n jaga baby kak mira je. lgpun dh ramai makcik kat dapur tu, watpe nk menyemak skali. Then, bila org dh stat selawat tu, sempatla jgk aku rakam, tapi frust sbb Tok Imam n ayahku x selawat jawi. Sbb dh lama x dgr, teringin la sgt..huhuhu frustnya.








Malamnya bila kat umah, mak tnya ayah nape x selawat jawi, ayah ckp sbb dia dgn Tok imam je yg tau, nati kang ssh plak xde sape yg nak ikut. Tu aku jadi teringat kenangan ms aku kecik, masa tu tertunggu-tunggu kalu buat maulud sbb nak dgr sangat selawat jawi sbb rmai lg golongan tua yg ada. Bdk n org dewasa skang ni manala tahu sgt sbb dok biasa dgn selawat Arab je..

Aku cuma ingat satu ayat je dr selawat jawi...'apabila terbit bulan purnama....' tambah2 plak dlm bahasa kelate meme best sgtla, kita akan rasa lbh dkt dgn kisah kelahiran kesayangan kita Nabi Muhammad SAW sbb org yg selawat jawi tu mcm bercerita kisah kelahiran nabi dkt sape2 yg dengar..hmm tapi nak buat cane, org zaman internet ni mana la reti sume2 tu. Nanti generasi tua sume dah meninggal, xdela siapa yg buleh di harap lagi..




***moo_ezz***

Monday, February 14, 2011

Edisi Isnin - Koleksi Video Pilihan V3



assalamualaikum


 Lagu ni actually dah lama pung, tapi dlu ms isu haiti, dia naik jap..
maka seluruh dunia berkumandang lah lagu ni. 
Hatta anak sedara ku yg umur 6 tahun, irshad firdaus pun hafal lg ni. 
amboiiii, kemain lg ko ek firdaus..

Dkat youtube bermcm version la yg ada. 
Yang lama, yg baru, yg language other than english pung ada. 
Dkt bwh ni, ku letak sume 4 version yg ku suka mengikut turutan video ye.hehe 
And yg ku suka, wajibla ku play dgr 5,6 x sehari smpai ku pun dh nak muntah..t
api sbb best xpe, xpe..ku tahan je dlu.hehehe





 version 1. Paling ku suka sbb ni old version. Especially ada ku punya faveret singer; Stevie Wonder. Part yg dia duet ngan Bruce Springsteen tu mmg meletop. Suara best, unik tak jemu ku dgr...







 Versi 2. Versi spanish..best jgk sbb aku mmg minat dorang punya language n rata2 wpun aku x kenal dorang punya singer, tapi suara mmg meletop..




Versi 3. Biasa je, kombinasi singer2 top skang ni..mostly sume aku knl la..maleh je nak mention nama..





Versi 4. Combination dr anyone all around the world, n wpun dotrng ni bkn top singer, tapi suara best ngalahkan yg sedia ada je, cuma xde peluang nak jd top je lagi..


Post kali ni pendek je..ada ulser dlm mulut smpai tgn ku pun sama malas nak berceloteh..hehe. Enjoy!!!


Sunday, February 13, 2011

RED VIVA.....disaman!

Masa: 12 Feb 2011
Tarikh: 1445PM
Lokasi: Airport Sultan Ismail, PC.




kenal tak surat apa ni? tak kenal? mst kenal punya! surat cinta dr PDRM...huhu

Kali kedua aku disaman,huhu. First time dlu saman parking rm10 je, ni saman PDRM mau kena rm150, tapi B ckp lps kompaun kenala dalam rm70.huhu... dahla skang duit nk pkai bnyk utk wedding, x pasal2 aku g cri penyakit terbang duit ku..

Ptng marin, kak roha smpai dr Kl dgn abe leng. Disebabkan smpai awal, aku decide nak g melepak lu tgk flight, so aku parking jelah kat tepi jalan tu mcm kete2 yg lain ada brderet bnyk tu. Ingt xde masalah apa parking situ. elok je kak roha smpai n dia dh tnggu kat ketibaan, aku pung cpt 2 nak g ambik kete, tiba2 tgk en polis berpakaian seragam dgn segaknya tgh menulis saman. Mana yg ada driver, cpt2 la dorang blah. Masa tu dia bru je lps sebijik kete lps kete aku...kalaula aku cpt sket td ish ish ish..

Tapi biasala, wpun kita buat salah, ttp kena maki gak polis tu dlm hati ku, cerempet tol. kesalahan aku ialah:

No 6. Kesalahan meletakkan kenderaan di selekoh jalan....

Ek eleh, tu je salahnya! Bkn salah aku g langgar org pung, ruang kemain lg besar gedabak leh muat 2 bijik kete lg. Saje je kerajaan ni, nak pau duit org je keje nya. Aku mcm biasala, emo semacam je, dok fikir rugi duit aku, rugi duit aku..huhuhu.

Bila refer kat b.... "xpela syg...fikir xde rezeki syg je"

Gitula B sokmo. Think positif memanjang, senang jd org laki ni, dorang kalu ada masalah apa pun, wat selamba je. Kita yg pompuan ni, especially akula, pantang ada masalah sket, mula la nak meroyan, nak kena B pujuk2 bg kata azimat dlu bru ok. hehehe ngada2 je lbh sbnrnya..

Tapi smpai skrng, aku x  bayar pung lg saman tu. Dia ckp dlm masa 7 hari kena g anta balik kertas tu dgn details2 nya sume. Lantak ah, biar je dlu. Aku confirm kat luar tu pung rmai lg yg ada beribu amount saman yg x dibayar, apala sgt dgn saman aku yg nilai seciput ni.hehe




*moo_ezz*


JALAN-JALAN.....di pasar Jelawat!!

Pagi sabtu! Aku cuti! Mcm biasa, lps subuh aku mmg jarang sgt tdo balik, kecuali kalu terbabas subuh..hehe, bgnla lwt la sket. Mcm biasa, pagi2 buta ku msk bju dlm washing machine..putar3 lbh kurang sejam, g jemur. Tepat kol 10, mak ajak g Jelawat.

aku: watpe?
mak: nak bli lauk buat smayang hajat..
aku: ajak ayah la..
Mak: dia takde!
aku: OK!

Dgn penuh kemalasan bgn g blk air, cuci muka n gsk gg je. Tukar baju tdo, pkai track n tshirt, capai tudung, stat enjin..wrooomm..berdesup aku merempit n 7minit setengah smpai jelawat. Mcm biasa ari sabtu, org rmai, kete bnyk. Aku bg signal msk kanan, kete brderet2 masuk kdai, mata helang aku trus nampak satu parking kosong, brdesup aku msk sblm org len sambar. Viva putih belakang aku yg lembab tu, mst angin punya kat aku..hehe

Destinasi pertama; wet market. Mak bli daging, tulung rusuk, udang, telur ikan, ikan bawal, ikan kembung, ikan selayang, ikan kering..ops wet market jual ikan kering gak ke? Tgh bersoal jwb dgn akak penjual ikan, mamat kdai depan dia duk menjirus2 air ikan plak. Hbs mercik kat aku. Bengang je. Tak puas hati org tak bli ikan dia la tu...(tuduh aku dlm hati..)

Destinasi kedua; Pasar Kuih. Mak bli brng kering kat kdai Runcit Kak Chek, aku plak g borong sayur kat faveret stall aku. Pastu g borong buah jambu katak, buah pauh lemak. Aku tukang bli je, duit mak hulur.hehe...bli, bli n bli smpai plastik dh x ckp tgn nak bawak. Aku sbgai anak yg berhemah tinggi, dengan separuh rela hati meng offerkan diri utk g anta dlu separuh brng yg mana terlarat bwk ke kete..berat woo. Cilok2 celah kete, redah jalan, redah langsung, semak samun je xde..huhu



Pasar Jelawat yg glamer di Bachok...





Mak sy trmenung fikir nak bli apa lg yg x cukup..hehe. Dari belakang cpt jalan tu, tuan kdai, Hjh Cik Mah sebuk dok packing brng2





Sy berlatarbelakangkan Pasar Jelawat yg kunun2 busy everyday...cuti hanya pada Raya Aidilfitri n Raya Korban, first day only!!



Destinasi ke 3; Petronas Kak Ani. G tukar duit kecik utk bg org smayang hajat n ambik skali Asam Pixin yg order ngan Kak Ani. Melayang duit aku Rm18. Ni je ghupa brngnya, gula2 madu cmpr asam.hehehe



faveret at this time..satu jar trus aku bli.hehe





paket yg ada asam kembar..sape nak pregnant dpt anak kembar bleh try dis. Smpai 6paket ada dlm 1 jar..suka suka suka

After 2hours, kami pun bertolak pulang dgn Red Viva yg sarat muatan dan isi dompet mak yg kekempisan.hehehe. Aktiviti d hari sabtu, 12 Februari, akan bersambung d next entry..

Friday, February 11, 2011

ENGAGEMENT......Isruzaini + Nik Suhaimi

Tarikh; 18 November 2010
Lokasi; Kg Cherang Hangus, Bachok
Masa; 3.13 PM - 6.13 PM

Hari bertunang..hmmm, setelah menempuh bermcm dugaan akhirnya aku dh jd tunangan org gak.. Tak sangka jgk secepat ni. Bila family B dtng aritu, bincang2, mak n ayah setuju, esoknya aku g mkn angin Melaka 2 minggu. balik dr Melaka, cri cincin dlu n tunjuk dn bgtau kat mak nak bertunang. Bila mak n ayah dh setuju, aku n B cri sume brng, sume handle sndr, n akhirnya majlis yg sederhana tapi meriah pun berlangsung.. 



seterusnya, biar gambar sahaja yg bercerita.hehe...




ehemm ehemmm...sy lah bakal pengantinnya..hihi. Make Up solekan mak andam dr Az Bridal, Pasir Puteh..mak x suka, dia ckp x natural.huhuhu






kredit baju utk my sister..cikgu isroha utk bju yg sweet n free ni.hehehe




sy dan tunang sy..





cincin tanda ikatan...





mak B dok sarung cincin, bantai ckp apa ntah. Xtau ke i tgh debar ms tu..huhu




ayahku serius je sarung cincin kat B...




bkl pengantin with ibu bkl pengantin, Pn Saibah Omar




ayahku, Tok Bilal Ismail with ayah B, Haji Pokya berbaju merah...




yg mcm YB tu tunang sy...dah ckp jgn pkai songkok tu, degil!!!




family B..



sy with anak2 sedara kesayangan...rozza damia alya, rezza faiq aqil, rezza rafhan...




bkl pengantin dgn anak2 sedara kami...





bkl pengantin dgn bestfren, naa..tq na. Org kawin nati dtng lg tau...  








bkl pengantin dgn tina n nurul....





hantaran dr sy...thanks to kak long dr kubang kerian...



kak Ina B yg gubah sendiri...




yg besar bju petak tu, photographer merangkap tukang buat mini pelamin sy..hihi tak caya kan? idea diala nak buat ala scallop gitu n bentuk kan bunga jd bentuk hearts..thanks to abg ipar sy; cikgu rozaidi..tepuk tepuk tepuk







mak buyung @ cikgu mira @ bini cikgu rozaidi + anak sulung rozza farisha..nak posing dpn hasil ciptaan lelaki trhebat dlm hidup mereka..hehehe

 Gitulah citenya..majlis yg simple tp bermakna..di kesempatan ini sy sbg bakal pengantin nak ucapkan berbanyak terima kasih kepada sponsor2 sy seperti berikut;

B; sbb blikan sume brng hantaran kita berdua..hehe dah tau syg xde duit nak tunang jgk..ekeke
Cikgu Faiza@ Kak Ipar; sbb bg cash RM500...tq kak. Org kawin nati, sponsor la lg ek.hehe
Cikgu Isroha@ Kak Sendiri; sbb bg cash RM200, n bg bju free..hehe save bajet sy
Cikgu Ismira@ Kak X Ipar; sbb bg cash RM100, n sponsor daging utk lauk..
Cikgu Rozaidi@ Abg Ipar; sbb tambah duit utk byr gubahan hantaran, n sbb buat pelamin mini sy..
Cikgu Izwan@ Adik; sbb bg cash RM200..

terima kasih daun keladi..
sy kawin nati sponsor la lagi.. ;-)


MARI MENABUNG.....kerana menabung amalan mulia!!

Wah skema giler tajuk post aku kali ni.hehe. Thanks utk majalah Remaja Edisi Februari sbb telah menyedarkan aku ttg kepentingan menabung..


Jadilah pengumpul syiling 50 sen; mengapa 50 sen? Ini kerana ianya cepat brganda dr mengumpul syiling 20 sen ataupun 10 sen..Tidak mustahil kalau kamu terus menjadi pengumpul 50 sen yg tegar, wang tersebut akan berganda menjadi RM500..

Ya adik2, menabung bkn utk bdk2 jer tau, hatta kita yg tua bangka ni pun bleh stat menabung dr sekarang..better late than never!!! Jadi dgn semangat penuh membara 1Malaysia, aku pung cari2 balik tabung lama aku yg dah nak berkarat tu sbb x guna.hehe...aritu hangat2 taik ayam jap nak menabung. Tak sampai rm100 inggit aku dh pi korek wat belanja, ms tgh sengkek aritu.haha..tapi kali ni aku akan make sure aku akan menabung smpai penuh n ckp 13 tin tabung bru aku akan korek...hahaha betapa tingginya cita2 aku kali ni..

Ok, sambung blk cite tadi.bila dh jmpa blk tabung, aku pun mulakan operasi 'make over'..tabung pung mau cntk jgk maa..Prosesnya spt berikut. Mula2 sediakan kertas wrapper, gunting, celotape, n sorang bdk nakal utk kacau aku..(encik khalis, 3 tahun..) Dan hasilnya...tadaaaa....



tabung after make-over


Dan aku pun memulakan aktiviti menabung aku..skang tabung aku dah berisi..and mcm yg dicadangkan dalam Remaja, aku hanya kumpul syiling 5posen shj sbb nilai yg lbh besar berbanding syiling lain. Nnti nak kira pun senang. Mmg best jer idea ni. Hasilnya.....


tabung yg berisi...hehe

Selingan...si bdk pengacau. Identiti terpaksa dirahsiakan atas sbb peribadi..huhuhu

suka sgt ambik gambo pose gitu..nyampah i !!!

Thursday, February 10, 2011

Red Viva ON Services...after beribu km since last services!!

Finally, aku anta red viva utk services gak after 8months (according to B) rasanya x servis..lama giler, mau jahanam kete aku gni.hehe. Tu pasal org ckp org pompuan ni pndai naik jer, yg len haram x ambik tau, salah sorangnya diriku. Mmg aku tau bwk jer, x pernah nak check/sukat minyak itam, x pernah nk check /isi air bateri. isi angin tayar pung jarang2..hahaha mmg teruk ah kaedah penjagaan kereta aku.

Servis ni pung sbb ujung weekend ni Kak Roha nak blk ambik kete sbb kete dia order dr Sarawak x smpai lg. Kena plak dia skang ngajar ptng, nak kena naik cab g blk keje, sian plak dkt akak kesayangan aku ni yg tgh mengandung anak sulung...ish ish ish. Maka aku pun rela brkorban melepaskan red viva ke tgn org len.huhuhuhu

So pg selasa yg lalu, uiks bru semalam la.hehe..aku pun menggerakkan jentera ku ke pusat servis yg berdekatan, iaitu Bengkel PKP Ikbn Bachok. Pusat servis x established ni.haha... B kesayangan pg2 dh keluar otw g ofis dh g bli peralatan yg perlu sprt minyak itam, spark plug, filter..etc. Yang mana sumenya memakan belanja B ckp Rm80++..tapi aku bg B RM100..yg lebih2 tu kira halal..huhu (kurang ikhlas)..


red viva siap sedia utk dicabul oleh cikgu n bdk2 pkp...




sume pakat nak g tgk...apa, hang ingt red viva bhn ujikaji ke apa..huhu

N after dat, g taruk kete kat bengkel, pesan2 sket, aku pung memblahkan diri dgn b g breakfast, pastu naik ofis B wat keja, aku mcm biasa dok sembang jelah. Ms tu sbb aku sorang je flower d bengkel, sume pakat nak tgk aku no. hihi perasan..pastu bila aku bukak je bonet enjin red viva, sume pakat g serbu tgk filter aku yg dh berkeladak, dgn dedaunan yg melekat di celah2nya.hehe...aku wat steady je.

Around 12, B ajak g bengkel tgk kete dh siap blum..smpai je aku tgk, telek, bukak pintu situ sini, wahhh..dorang siap lap cuci2 lg red viva yg berkeladak tu. Siap vacuum, siap bersih pelapik kaki..hehe best giler. Dahla free, servis baekk punya. tepuk tepuk tepuk!!

N after that lg, B ajak blk umah dia ambik suar nk g gym, singgah Petronas Kak Ani, B bli parfum kete utk dia, aku pilih Glade I Love U, aku bg B yg free refill je Glade Cool air.hahaha..pastu pau lg air n duit balance B..hihi




Glade I Love U. Parfum kete faveret aku...kbtln packaging pun merah! suka suka suka....

N after dat, were heading to rumah B. At rumah B, kitorang lepak2 tgk tv. Harap maklum, bakal mak mentua n pak mentua aku ada okeh..n beserta baby kecik yg comel, putih, cute tapi rambut kelakar gila..


Aku smpt snap2 gmbr B and anak sedara dia...nama apa ntah, lupa nk tnya..hehe
B cool..BB rambut kelakar jek! hehe



Side tepi; muka B buruk jer, nampak gigi gitu..hahahahahaha



And and and after that, B g anta aku Petronas Kak Ani, slps muahmuah bye2 dgn B, aku pun bertolak ke tmpt kerja berbekalkan semangat yg berkobar2 utk racing di jalan raya..muahahaha..

Wednesday, February 09, 2011

Rough List....all about my wedding

Dengan ini sukacitanya aku nak maklumkan kpd diri sendiri dan jgk org len, dgn pemilihan tarikh sndr, n dgn persetujuan mak ayah, n mostly keseluruhan kaum keluarga, wedding aku akan diadakan pada..jeng jeng jeng....


....5hb June 2011, bersamaan 3 Rejab 1432 Hijrah

list2 nya ialah:

1. BAJU & PELAMIN

-Mazni Wedding Planner, Melawi, Bachok (date booked..)




-kaler tema: putih & merah
Bajet; RM1900 (pakej 2 persalinan; sanding & outdoor, 2x makeup; nikah & sanding)
Photo; 80 pieces RM600




baju sanding pilihan aku..rasanya ok dah bju ni xdela over sgt..confirm!


gaun moden..utk potong kek n outdoor...x confirm lg. mungkin akan di tukar kalau jmpa yg lbh simple n cntk


SENARAI BARANG HANTARAN

- dr aku utk b
1. kek
2. buah
3. coklat
4. jam: any brand yg b pilih
5. parfum:ck eternity men
6. set wallet & belt
7. kemeja keje: any brand
8. kasut + stokin; any brand yg b pilih
9. toiletries: loreal for men


dr b utk aku

1. kek
2. buah; red apples
3. coklat; almond van houten+cadbury
4. jam; casio sheen
5. parfum; givenchy irresistable
6. kain pasang; sutera yuriyu sulam kasiak made in indon
7. sandal; red wedges vincci
8. handbag & purse; carlo rino + valentino rudy
9. red telekung sulam made in indon 



3. MAJLIS AKAD NIKAH

-kena bli tudung krim
-wat satu dulang gubah duit n gelang
-sediakan minum pagi; menu mihun goreng, roti jala (tempah maksu tie), karipap, kuih, teh o

MENU

nasi minyak/nasi putih
kerutub daging
ayam masak merah/goreng berempah
acar
dalca sayur
papadom
sambal merah


4. GIFT BAG

-dodol bekas kecik
-handmade mazola cookies
-yasin

*utk org kg;gula2 packing


5.MAJLIS BERTANDANG

-makeup kat kedai
-bli tudung hijau
-sewa kasut
-hantaran;dodol mengkuang, puding gula hangus, cookies


******ni listnya baru, bajet blum kira lagi...huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...